onsdag 29 juni 2011

Where is my mind?

Känner att jag inte uppdaterar lika ofta som jag skulle vilja och det kan ha med att göra att jag många gånger inte vet vad jag ska skriva om. Jag har massor idéer som jag vill skriva om. Dock kommer vissa av dom att kräva mycket tid att skriva om, så såhär på kvällen kommer jag inte slänga in något. Så jag tänkte att jag gör ett försök till och ser om någon som läser min blogg vill kommentera denna fråga, denna gången. Ni kan önska att jag ska skriva om något som ni har någon åsikt om, som ni vill veta vad jag tycker, eller bara något ämne ni skulle vilja att jag skrev om. Är det något ämne jag inte är insatt i meddelar jag detta, för jag har inte intresse av allt som existerar. Orkar inte skriva allt jag brinner för här, men kan nämna några saker: Feminism, Queer, HBT, Djurrätt, Genus och mycket mycket mer. Känner att hjärnan bara la av när jag skulle skriva fler.. Kom igen och kommentera nu!

Vad vill du att jag ska skriva om? Vad vill du läsa om här?

måndag 27 juni 2011

Prata öppet om sex.

Idag så hängde jag med min kära pojkvän och en vän till oss på balkongen och vi pratade om allt mellan himmel och jord, fast mycket handlade om sex. Så vi kom in på det att hans familj är väldigt öppen med att snacka om sex, dom skäms inte och dom kan prata om det högt utan att bry sig om andra hör. Så han nämnde att när dom bodde på ett annat ställe än där dom bor nu, hade som suttit ute och pratat om sex, så grannarna hade hört. Dom hade klagat till hyresvärden eller något sådant om att dom tyckte det var störande. Jag personligen förstår inte riktigt vad det är som är så störande och skämmigt med sex. Det är något naturligt, alla har någon gång under sin livstid haft sex, flera av oss människor har det ofta. Så varför ska man viska om det, varför inte prata i samma tonläge som när vi pratar om allt annat.

Sex är något vackert, något man upplever i hela kroppen, som går att göra på olika sätt, men olika människor och olika leksaker. Så varför är det så tabubelagt att prata om sex i allmänheten, varför är vi inte mer öppna om det. Vi kanske inte behöver flänga omkring med våra personliga sexliv som en öppen bok, men man kan väl diskutera olika saker och säga sin personliga åsikt och vill man får man självklart prata om sitt eget sexliv. Med rätt människor kan jag vara hur öppen som helst om saker jag tycker är sexigt, saker jag tänder på och vad jag tycker och tänker om saker. Jag har aldrig varit speciellt skygg att prata om sex när folk man inte känner hör, jag kan göra det onykter som nykter, inga problem. Dock har ju inte alla lika lätt att prata om det, så varför lär vi ut att det är något man inte pratar om.

Självklart hade jag aldrig suttit med min barn, när jag får sådana, och snackat på det sättet som jag gör med vänner, självklart. Fast jag hade nog velat lära mina barn att prata om sex är inger fult, det är inget fel att snacka om sex även att folk hör. Jag vill att fler ska snacka om det högt, jag vill att vi ska bli lite mer öppna, lite mer avslappnade i vår tillvaro. Vi behöver inte direkt ställa oss på torget med en mikrofon och snacka om det, men vi ska i alla fall kunna sitta på vår egen balkong, i ett hyreshus och snacka om sex om vi känner att vi vill det, utan att grannar ska behöva lägga sig i det.

Samma sak med porr, varför är det så pinsamt för oss tjejer att snacka om porr, vi tittar ju på det. Kanske inte alla, men många av oss tjejer tittar på porr, vi tänder på det och vi onanerar till det. Varför är det en så big deal att vi gör det, är inte det lika naturligt för oss att göra det, som för killar. Killar är mer öppna, därför tror vi att fler killar tittar på porr, men kan inte vara så att säkert lika många tjejer gör det fast vi är tysta om det. Vi tjejer har ju någon gång sett en porrfilm, vi har säkert sett fler och vi har gillat det vi sett. Det har pirrat i våra könsorgan av upphetsning, men vi har skojat bort det med våra tjejkompisar som vi tittar med och skämtat om det bara, när dom som sitter bredvid dig säkert kände exakt samma sak. Jag säger inte att alla som ser på porr känner detta, inte alla killar tänder på porr heller.

Den stora frågan är.. Varför talar vi inte mer öppet om sex?

lördag 25 juni 2011

-

First they couldn´t figure me out,
funny how they all want a piece of me now.

fredag 24 juni 2011

Nypotatis med gräddfil och gräslök, en liten nubbe.. men ingen midsommarstång!

Midsommar firande är den rena svenska högtiden på hela året. Vi sätter hos med nära och kära framför bordet, jag äter färsk potatis med gräddfil och gräslök, istället för den kära burkskinkan som var det jag älskade mest med kött, äter jag sill till. Fast vart tog den gamla kära midsommaren jag minns sedan barndomen, när man satt och åt med familj och släkt och sedan så satt man och pratade tills det var dags för kaffe och efterätt. Något år när jag var liten åkte vi ut till hembygdsparken med sina gamla rödmålade stugor och sina vackra gärdsgårdar. Dom satte upp en midsommarstång och vi dansade runt den, vi barn sprang runt och plockade blommor utan skor. Vi njöt av att gräset hamnade mellan våra tår och det fastnade små blommor som vi fick plocka bort. Då hade man riktigt sommarkänsla och man kände att det var midsommar på riktigt.

Nuförtiden så springer alla ungdomar från bordet så fort dom fått ner maten, dom sätter sig vid datorer och tv-spel. Dom vuxna blandar drinkar och dricker hela kvällen. Vi kanske grillar för att få in så mycket sommarkänsla vi bara kan på en och samma dag. Hur mycket midsommar känsla är det över det? Vart tog den gamla kära gemenskapen vägen? Maten vi äter denna dagen sprider midsommar glädje och riktig underbar sommarkänsla, nästan bättre sommarkänsla än att grilla. Fast varför ska vi fortsätta med det just på midsommar, när själva midsommar firandet inte längre har din gamla innebörd kvar. Man skulle ju lika gärna kunna äta samma sorts mat på en annan dag och ändå få samma sommarkänsla. För vi dansar inte längre runt midsommarstången, vi firar inte längre midsommar så som jag minns midsommar.

torsdag 23 juni 2011

Mer glädje!

Glädje är något som är otroligt viktigt i våra liv, utan glädje hade vi inte kommit så lång, vi hade stått och stampat på samma ställe hela tiden. Jag har alltid haft någon liten gnutta av glädje igenom hela mitt liv, även att det ibland varit svarta stunder där jag inte velat göra speciellt mycket mer än att sitta inne. Dock har jag dom två senaste åren vuxit så mycket i mig själv, mitt självförtroende har ökat något enormt och jag kan se mycket vackert som jag aldrig såg förut, jag kan också glädjas åt mer, men ännu är jag inte framme helt. Jag har många saker som tynger ner och som gör att jag ser vissa saker negativ, även fast att jag inte vill det. Så varje dag försöker jag hitta nya tips om hur jag kan få in mer glädje i mitt liv, hur jag kan hitta saker som inspirerar mig att gå framåt, att orka med jobbiga saker och möta dom med en rak rygg och ett leende. Jag har igenom åren hittat saker som jag tycker om, intressen som gör att jag känner mig lycklig. Dom utökas alltid, men det finns en del saker som alltid kommer vara en del av mig. Återkommer till det i andra inlägg.

Nu idag känner jag glädje, men inte tillräckligt mycket. Det är midsommar helg och det är vackert väder, jag ska fira helgen med mina nära och kära, men jag har ingen motivation till att orka något, eller snarare hade ingen lust med något. Dock gick jag igenom min Bloglovin´ som alltid på morgonen och fann ett inlägg som har gjort hela min dag bättre och som antagligen kommer hjälpa mig mycket igenom mitt liv, Viralila har i sin blogg skrivit ett inlägg om hur du kan skapa mer glädje i ditt liv. Jag beundrar människan otroligt mycket, hennes inlägg får mig att känna glädje och hon ger mig så många tips jag kan använda i min vardag, jag älskar hennes blogg. Så jag tycker ni ska ta och svänga in där, kanske följa henne på Bloglovin´ för jag lovar att ni kommer känna att ni kan leva ett sundare liv, i alla fall sundare för eran själ.

onsdag 22 juni 2011

Vegetarian, varför blev jag det?

Varför blev jag vegetarian? Det är kanske fullt så många som har undrat över varför jag blev vegetarian, dom flesta antar väl att det är för djuren som jag blivit det. Jag kan inte neka till att det är dels för djurens lidande som jag har slutat äta kött. Anledningen från allra första början var mest för djuren, jag hade funderingar på att bli vegetarian ett eller två år innan jag blev det. Anledningen att jag inte blev det tidigare var att min mamma inte var så förtjust i det, hon tyckte det var dumt och att det skulle säkert bli dyrt med annan mat. Så jag väntade med det, eller snarare sköt undan tanken. Tills en dag när jag skulle på en träff med RFSL Ungdom i Göteborg. Man var tvungen att beställa vilken mat man skulle ha och jag beställde ju det jag van vid, men sedan 14 års ålder har jag varit laktosintolerant, så får alltid skriva med det.

När jag anlände i Göteborg och fick min namn bricka stod allting rätt, utom en sak, det stod att jag skulle ha vegetarisk kost. Blyg som jag är ville jag säga till om det, men vågade inte riktigt. Så jag tänkte, what the fuck, jag har alltid velat bli vegetarian så nu har jag chansen att smaka av det och se om det verkligen skulle vara något för mig. När maten serverades tog jag det som var vegetariskt och bara log mot dom som serverade maten, vi var på en skola under en helg och några elever som var kvar lagade maten åt oss. Jag satte mig vid ett bord, jag kände ingen som var på träffen, utan jag hade åkt dit alldeles själv. Första gången i mitt liv jag var i Göteborg, första gången i mitt liv jag var på en sådan träff, och jag åkte dit själv. Jag var lite skeptisk mot maten, den såg inte så aptitlig ut, men jag hade ju inget val, jag kunde inte direkt låta bli att äta en hel helg. Så jag tog min gaffel och satte den i maten, jag tog inte så mycket i fall att det var äckligt, och stoppade det i munnen. Jag kan säga att jag blev extremt förvånad över hur gott det faktiskt var. Så hela helgen jag var där åt jag vegetariskt och jag älskade det, jag kände att detta var verkligen något för mig. Jag kunde inte förstå att jag väntat så länge på att testa detta.När jag satte mig på tåget hem var jag väldigt förvirrad över vad jag skulle göra när jag kom hem, jag hade inget hemma som var vegetariskt och sist jag nämnde det för mamma blev det kaos.

Jag klev av på stationen i Vimmerby klockan halv tolv på kvällen var jag otroligt pigg, jag hade hela resan funderat över vad jag skulle göra. Jag hade bestämt mig, så när jag klev innan för dörren hemma, så var det första jag sa till mamma: "Jag ska aldrig mer äta kött". Dagen efter åkte vi ner och köpte mat till mig, denna gången hade mamma inte reagerat dåligt alls, hon hade bara sagt okej. Vid denna tidpunkt visste jag inte så mycket om att vara vegetarian, mer än vad man inte åt. Så jag vill läsa mig till mycket och min mamma också. I höst har jag varit vegetarian i tre år och jag har fortfarande inte utforskat allt man kan äta som vegetarian, jag har bara det senaste året hunnit hitta många saker jag tycker om, som jag aldrig smakat innan eller ens visste gick att ha till visa matträtter. Så i slutänden när jag blev vegetarian var det slumpen som drog mig in på det och jag blev fast. När jag bestämde mig för att sluta äta kött var det inte längre bara för djuren, det var för att under dom två sista åren innan jag slutade äta kött, hade jag allt mer börjat ogilla smaken av kött. Jag fastnade för den vegetariska maten i Göteborg, jag kom hem och slutade äta kött och jag utforskar fortfarande alla nya maträtter och grönsaker man kan finna, jag är inte fulländad när det kommer till detta, jag kommer nog aldrig bli. Jag vet heller inte om jag i hela mitt liv kommer vara vegetarian, men som jag ser det nu. Kommer jag aldrig mer att äta kött!

tisdag 21 juni 2011

Äntligen lite tips..

Jag la för ett bra tag sedan ut ett inlägg om att jag vill ha lite tips på vad jag kan skriva om och inlägg där jag tycker att ni som läser kommenterar dåligt. Nu när jag satte mig för att kolla så hade jag fått en kommentar och för en gångs skull var det en lång som verkligen handlade om min blogg, inte en kommentar från någon som jag har kommenterat hos. Personen som hade kommenterar var en kille vid namn Crille och han skrev lite om vad han skulle vilja läsa här, dessutom ville han se fler av mina bilder, vilket ska ske när jag fått igång min externa hårddisk igen, strömsladden har gått och dött för mig. I alla fall så tipsade han om ett par bra saker som jag kan skriva om och sedan fick jag bara lite allmänna komplimanger, som alltid gör mig glad. Så dom kommande dagarna, kommer en av grejerna att komma ut här. Sedan ska jag skärpa mig lite med med att skriva om vad jag personligen tycker om saker, som jag gjorde i början, istället för att skriva om tråkiga saker, som inte alla finner intressant.

måndag 20 juni 2011

Glasögon eller Linser..?

När jag var i Vimmerby förra veckan var jag mest hemma, var inte direkt ute och sprang runt i min gamla stad, förutom när min syster slutade skolan och när jag skulle åka hem. Precis innan jag skulle fara hem till Eksjö, så skulle min kära lillasyster till optikern och jag följde med henne in, för att jag efter att varit inne där skulle posta ett brev åt mamma. I alla fall, när vi var inne på Synsam kollade jag runt på nya glasögon till mig, eftersom jag känner att jag snart måste köpa nya. Har haft dessa glasögon i snart 3 år, köpte dom samma höst som jag började gymnasiet och den klassen tog studenten i Fredags. Så jag känner att det är dags för något nytt och jag vill ha något med lite fint på bågarna, men det fanns inte. Dock hittade jag ett par där ramen runt glaset var genomskinligt, vilket fick mina ögon att verkligen synas och jag kan sminka mig med lite mer variation och jag vet att det kommer att synas, sedan hittade jag ett par med brons runt glaset och bågarna var lila, blev väldigt fint till mina ögon. Tog inget kort som jag hade velat göra, men får ta det en annan gång, tog i alla fall namnet på dom så jag kan välja när jag väl bestämmer mig för att köpa nya glasögon.

Dock känner jag att nu när det är sommar vill jag har linser, funderar på att göra som förr förra sommaren och köpa månad linser, som man kan sova i för 200:- med isättning och linsvätska. Dock vet jag inte om jag har råd med det, eller om jag orkar med det. Sist jag hade det fick jag problem och har därför inte riktigt vågat använda det igen, saknar dock känslan av att slippa ta på sig ett par glasögon när man är ute, att slippa regndropparna på glasen så att man ser allt prickigt. Får se hur det blir när pengarna kommer in, prioritering är ju en extern hårddisk och efter det behöver jag ett par sommarskor.. Ännu har jag inte skor alls för sommarväder, rätt jobbigt faktiskt..

Liseberg, for the first time.

Då har man äntligen varit på Liseberg, i Lördags. Är lite sen på att uppdatera, men var verkligen död hela dagen igår. Det var verkligen en otroligt upplevelse och jag är så stolt över mig själv för att jag kom iväg och inte lät magen vinna över mig och skrämma mig ur detta. Jag har min underbara älskling att tacka för det och självklart också Viralila och hennes underbara blogginlägg. Hade nog inte klarat det utan detta. Åter till besöket där, som sagt det var verkligen en upplevelse. Jag hade otroligt kul även att det ibland vad extremt läskigt, som när jag åkte Balder, dum som jag är var det den allra första jag åkte. Jag hade den där hemska känslan av att man kommer dö och panik när jag åkte, när blixten som slappnade jag av och skrattade lite, men det var verkligen hemskt. Och jag överdriver inte när jag säger att jag trodde att jag skulle dö och jag såg tydligen helt förskräckt och panikslagen ut. Vi åkte Lisebergsbanan fyra gånger, för jag tyckte den var så rolig och dum som jag är lovade jag att åka Balder igen efter att vi åkt Lisebergsbanan två gånger, dock var inte Balder så jobbig andra gången. Första backen och guppet var hemskt, sedan släppte det lite och jag skrattade, men skrattade mest för jag var så jävla rädd. Min sambos son, Alex, vann 2kg choklad och han blev verkligen otroligt glad, han har aldrig vunnit innan. Jag vann 2 chipspåsar, inte mycket men blev glad i alla fall. Hade en toppen dag och verkligen jätte roligt. Det enda negativa var att det regnade och jag var genomblöt och frös som en dåre, blir kanske sjuk till veckan, men det är smällar man får ta.

Nu ska jag laga mig en kopp tea och sedan krypa ner och se älskade L word.

(inga personliga bilder kommer att komma upp förens efter midsommar, då min strömsladd till min externa hårddisk har fått för sig att lämna oss)

torsdag 16 juni 2011

Garden time in summer.

Snart bär det av hem till gamla fina härliga Eksjö igen. Ska bli rätt skönt trots att jag i alla fall haft det bra här hemma i Vimmerby. Finns lite närmare till fin natur här tycker jag, men jag kommer nog till slut hitta ett underbart ställe och en runda att gå i Eksjö också. Som vanligt när jag kommer hem får jag med mig mer tillbaka till Eksjö än jag kom hit med.. Gick igenom mammas garderob, med tillåtelse och fick med mig lite kläder. Så nu har jag lite mer kläder och lite mer kjolar, det känns skönt nu när det verkligen börjar bli varmt. Har inte riktigt packat klart ännu, men ska snart fortsätta med det. Ska förbi mormor och äta där sedan, alltid lika gott och trevligt. Då ska jag ut lite mer med kameran och fotografera i hennes underbara trädgård, det är nog mitt favoritställe att vara på med min kamera. Får alltid så fina bilder och det är alltid lika vackert och härligt där, trivs så otroligt bra där.

onsdag 15 juni 2011

Love for everyone, for who you are.

I love the spiritual connection and trust the comes from accepting someone as they are, regardless of what the world sees or thinks.

because i love you, for who you are
and no matter what other thinks of you
and what they think of me
i will be by you side every day, 
in the rest of my life.

tisdag 14 juni 2011

Rädsla.

Jag följer som jag sagt innan många bloggar via Bloglovin och jag har mycket blandade bloggar. Dom flesta är såklart matbloggar, som innehåller vego mat. Sedan följer jag en hel del andra bloggar, bland annat bloggar som jag lagt under en kategori som jag döpt till Hälsa. Där ligger en bland många bloggar om meditation, yoga och annat som kanske inte dom flesta ser som hälsa, men där ligger en otroligt bra blogg som heter Viralila, där jag häromdagen läste ett så underbart och inspirerande inlägg om rädsla. Sedan jag i November fick problem med min mage har jag begränsats mycket av den, men jag har nog också omedvetet begränsat mig själv. Jag vågar inte göra alls så mycket som jag gjorde förr, men jag ska iväg till Liseberg på Lördag och jag var verkligen nervös, tills jag läste detta inlägg. Då släppte allt jag oroat mig för och jag kände bara att det hon skrev var så rätt, det är verkligen så jag känner. Jag kände direkt att det hon skrev i det inlägget hjälper mig inför resan.

why so serious?


Why so serious?




 

Home, bittersweet home.

Om några timmar bär det av hem till lilla Vimmerby då. Kanske inte den roligaste staden i världen, men där är jag i alla fall uppväxt, från 9 års ålder vill säga. Hatar den staden och tycker det är så otroligt skönt att komma därifrån. Folk där är verkligen för mycket, dom snackar skit om allt och alla, dom har fördomar mot många av dom som inte har bott där hela sitt liv och dom kan verkligen inte bilda sin egen uppfattning om människor dom hör rykten om. Många av dom som mobbade mig i skolan tycker fortfarande illa om mig, det sjuka är att dom har inte ens gett mig en chans, dom har bara lyssnat på vad alla andra säger om mig och sedan tagit det till sin egen åsikt, det kallar jag noll fantasi eller noll självständighet. Borde det inte vara så att efter alla dessa år, har dom växt upp och lärt sig att dom skulle kunna ge mig en chans, får visa vem jag verkligen är. Inte lyssna på gammalt skitsnack som någon som kanske är avundsjuk på mig har diktat ihop, någon som egentligen avundas mig och inte klarar av att jag vågar vara den jag är. Skönt som sagt att vara ifrån "Barnens Stad" eller som jag kallar det "Skitsnackens Stad"!

Ska i alla fall umgås med min familj och gå långa promenader i skogen, för det enda som är bra med Vimmerby är att naturen är så jävla mysig. Har inte hittat ett enda ställe här i Eksjö som ännu slår min gamla promenadrunda i Vimmerby, den saknar jag massor. Ska träffa underbara söta Milla också, jisses vad det var länge sedan jag såg henne. Ska bli så otroligt roligt att träffa henne och få busa runt som vi gjorde förr. Saknar tiden med dig, gumman.

Ska se min syster sluta skolan och kanske ge henne en fin liten bukett eller en ros eller något som jag har råd med, inte lätt att vara pank när det är så mycket som händer. Tycker dock det är synd att jag missar bästa Christa´s student, men när jag hittat något som verkligen är tillräckligt fint för henne ska jag slänga det på posten, eller ge henne när jag träffar henne i sommar. För hon ska i alla fall få någonting, för att hon klarade av att kämpa igenom dessa tre åren som jag inte orkade.
Ska vara hemma tills på Torsdag, ska ju till Liseberg på Lördag så kan inte stanna längre. Dock lämnar jag kvar lilla söta Brolle i Vimmerby och får hem honom på Söndag. Kommer sakna min lilla bebis så mycket.

Sedan innan jag åker hem blir det nog att plåga mig lite och göra om det lilla hålet i näsvingen så jag kan ha min gamla ring där igen, saknar den för jag tyckte jag passade så mycket i den. Har funderat ett tag på att skaffa det igen, men har inte haft ork eller råd. Här i Eksjö är det jätte dyrt, men ska göra det i Vimmerby där man i alla fall kan få det under 100-lappen.

Just nu dricker jag tea och kollar på youtube, kollar på Crazy Pictures extremt roliga videos. Den bästa är ju denna:

Haha, detta kallar jag underhållning.

För över sista avsnitten av säsong 2 på L word till min lilla dator också, då om jag skulle ha lite tråkigt eller kanske inte kan sova, har jag något att titta på. Ska kolla igenom alla säsonger igen så att jag känner mig lite mer hemma när jag kommer till den sista säsongen, känner att det var alldeles för länge sedan jag såg L word, så ville friska upp minnet. Dessutom är den serien bara så jävla underbara, älskar den.

måndag 13 juni 2011

spegel

Spegel, spegel på väggen där
Göm de tankar som jag bär.
Spegel, spegel ge mig tröst.
Krossa glaset, hör min röst.
Tvätta själen ren från blod.
Spegel, spegel ge mig mod.

Sommarsömn.

Dom senaste 3 dagarna har jag haft jätte svårt att somna, det är som att min kropp märkt att nu är det sommar och du brukar vara uppe hela nätterna då. För jag är inte trött för fem öre när jag lägger huvudet på kudden, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag vill inte vara uppe hela nätterna, nog för att det kan vara roligt på sitt sätt, men jag vill välja det själv. Sedan på morgonen är jag skit seg att ta mig upp, så helt mitt dygn är fucked up. Dock kom jag upp vid tio idag, vilket i alla fall är helt okej. Fast häromdagen gick jag och la mig kvart över 7 på morgonen och älsklingen väckte mig 4 timmar senare, så jag var som en zombie. Båda två tänkte att jag i alla fall skulle vara slut på kvällen sedan, men jag var lika pigg som natten innan, trots allt för lite sömn. Så något är verkligen mysko, antar att det kan vara att min kropp är van att jag vänder på dygnet så fort sommaren är här. Men denna sommaren ska det inte bli så, i alla fall inte varje dag. Någon enstaka gång, självklart, det är ju sommar!

 
foto: jag
redigering: jag

söndag 12 juni 2011

Mums.

Häromdagen när jag skulle laga mat visste jag inte riktigt vad jag var sugen på, men eftersom älsklingen skulle göra spagetti, tänkte jag att det var smartast att slänga ihop något som jag kunde ha till det. Jag hade ingen grädde hemma eller quornfärs, så det kunde inte bli quornfärsssås.. Jag hittade en cremé fraiche som var någon dag gammal, så jag tänkte att det är bäst att använda den innan jag måste slänga den. Så jag samlade ihop lite av det jag hade och så här såg mitt goda resultat ut. Jag har skrivit recept på det som jag lägger senare.

lördag 11 juni 2011

Godnatt, godmorgon, whatever!

Var ute och fotografera lite vackra bilder ute för en liten stund sedan, väldigt fina blev dom. Det är så vackert när det ligger droppar över hela världen, som ett täcke. Var lite kyligt ute så jag blev väldigt frusen om händerna, men är sjukt nöjd med vissa bilder så det var inget att tjafsa om. Väldig mulet ute fortfarande, får hoppas att jag inte kan sova någon morgon när solen lyser så jag kan få lite vackra bilder på morgonen solen och när den lyser på löv och blommar. Börjar bli lite trött så ska nog ta och krypa ner i sängen nu så jag har någon kraft kvar tills i morgon då jag och älsklingen ska plocka i ordning i lägenheten. Bilder kommer senare idag.

Sömnlös i Eksjö.

Det är väldigt tidigt på morgonen och jag har inte sovit en blund. Vet inte varför jag inte kan sova, var jätte trött under dagen och nu är jag pigg som en nötkärna. Får skriva väldigt sakta eftersom att älsklingen sover och jag vill inte väcka honom av allt klickande. Märker i alla fall att det är sommar för det är så ljust ute och har varit det den senaste timmen. Vill verkligen sova för jag vet hur jag kommer vara i morgon och jag måste fortsätta städa i morgon, men jag kan verkligen inte sova. Det är otroligt jobbigt, vill typ skriva massor. För en av dom bästa sysselsättningar jag har på natten är att skriva, dessutom kommer jag på så mycket bra att skriva. Sedan brukar jag tycka det är roligt att städa på natten när jag inte kan sova, plockade lite på skrivbordet innan älsklingen gick och la sig. Nu vågar jag inte röra något mer än datorn eller sitta och skriva av recept i köket. Nu ska jag underhålla mig med något här på nätet ett tag och sedan försöka sov igen. Hoppas verkligen jag lyckas denna gången. Bjuder på en av alla bilder jag tog häromdagen.


Bilden passar nu för det ser ut som en tidig morgon, fast bilden är tagen på kvällen.

fredag 10 juni 2011

Ny header.

Som ni ser har jag lagt upp en ny header som är lite mer personlig. Jag har inte bara lagt upp den för att den är mer personlig, utan min älskling tyckte den andra var lite för vit, eftersom nästan hela sidan är vit. Så jag kollade och tyckte det med, så det behövdes lite mer färg och lite mer personlighet, så jag knypplade ihop denna nyss och har då lagt upp den. Kände att denna passade faktiskt mycket bättre med min blogg och jag är väldigt nöjd med den.

Hade velat skriva mer på bloggen, men jag orkar inte. Är sjukt seg tack vare vädret och jag tänkte istället för att sitta vid datorn och nästan somna, ska jag plocka lite i lägenheten och emellan åt slöa. Dock måste jag ut i regnet för att köpa mjölk, för lilla jag är i stort behov av massor med koppar tea en dag som denna. Nu ska jag vingla ut i hallen och klä på mig, för att sedan åka ner i regnet och köpa mjölk..

edit: fick ändra lite i headern så den skulle se lite bättre ut ^^,

torsdag 9 juni 2011

Kommentera mera!

Jag har märkt att på bara någon dag har det gått in 10 nya unika människor på min blogg och det glädjer mig otroligt mycket. Det som dock får mig att funderar över om någon av dom som gått in på min sida läser mer än en gång, är att det aldrig är någon som kommenterar. Även att jag skriver frågor till er läsare så får jag inget svar. Jag har skrivit ut säkert 10-15 blad på hur man skriver en bättre blogg och allt, för att jag vill verkligen att denna bloggen ska bli så mycket bättre än alla andra jag har haft och hittills är det verkligen så. Jag har publicerat mer än vad jag någonsin gjort på en blogg, i alla fall på en och samma månad. Så jag känner mig stolt, men jag känner att ni som läser inte lägger ner tid på att svara på mina frågor i inläggen. Så vad ska jag göra för att få er att bli mer intresserade?

Ge mig tips på vad jag kan skriva om! Vad vill ni läsa om i min blogg? Något om mig? Vad jag tycker om en viss grej? Eller bara något allmänt? Skickar flera av in er frågor, så jag kommer upp i.. vi säger 20 st, så kan jag ha ett inlägg med svar på frågor.. Så kommentera nu!

Lika grått som en mulen himmel.

Jag har märkt att på bara någon dag har det gått in 10 nya unika människor på min blogg och det glädjer mig otroligt mycket. Det som dock får mig att funderar över om någon av dom som gått in på min sida läser mer än en gång, är att det aldrig är någon som kommenterar. Även att jag skriver frågor till er läsare så får jag inget svar. Jag har skrivit ut säkert 10-15 blad på hur man skriver en bättre blogg och allt, för att jag vill verkligen att denna bloggen ska bli så mycket bättre än alla andra jag har haft och hittills är det verkligen så. Jag har publicerat mer än vad jag någonsin gjort på en blogg, i alla fall på en och samma månad. Så jag känner mig stolt, men jag känner att ni som läser inte lägger ner tid på att svara på mina frågor i inläggen. Så vad ska jag göra för att få er att bli mer intresserade?

Ge mig tips på vad jag kan skriva om! Vad vill ni läsa om i min blogg? Något om mig? Vad jag tycker om en viss grej? Eller bara något allmänt? Skickar flera av in er frågor, så jag kommer upp i.. vi säger 20 st, så kan jag ha ett inlägg med svar på frågor.. Så kommentera nu!

tisdag 7 juni 2011

Dream come true.

Snackade nyss med en av dom som jobbar på boken som jag ska publiceras i och hon tycker verkligen jag är duktig och har otrolig potential i mitt skrivande. Så hon ville att jag gärna skulle hjälpa till mer med boken och det vill jag verkligen, min dröm om att bli publicerad kanske blir verklighet + att jag kanske får hjälpa till att redigera texter och sådant i boken. Känner mig väldigt glad och känner att jag skulle kunna lägga ner hur mycket tid som helst på detta, bara för att jag älskar att skriva. Det är bara det att hon är tvungen att prata med dom andra och kolla om ersättning och så, eftersom jag såklart inte ska jobba gratis. Så jag håller tummarna på att detta går som jag vill och att jag får hjälpa till och jag hoppas det går fort till nästa höst då boken planeras komma ut.

Bloglovin for win.

Jag följer många bloggar på Bloglovin och tycker det kan vara väldigt underhållande att läsa när man inte har så mycket annat för sig, eller när man har gjort allt man ska och vill underhålla dig. Fast på senaste tiden har jag märkt att jag lite tappar intresset att gå in där och läsa, dom flesta bloggar jag följer har blivit jätte dåliga, har tagit bort alla bloggar jag följde om foto, för dom blev skittrista och tappade sin funktion tyckte jag. Sedan följer jag diverse andra bloggar som jag inte heller orkar läsa längre för att det har blivit så långtråkiga inlägg att jag har lust att spy, några bloggar har jag kvar för att till och från kommer det fantastiska inlägg som verkligen inspirerar eller bara får en att sitta som förtrollad. Matbloggar har jag massor av och dom är fantastiska eftersom det finns så många goda recept och så mycket man kan inspireras av, men många av dom har också blivit tråkiga, med mindre recept, färre inlägg och bara en massa tråkiga saker. Visst att dom ska få skriva om annat än recept, inget emot det, men det dom skriver annat än recept finner jag inget intresse av att läsa, och speciellt inte inlägg som varenda veggo blogg jag läser, skriver om exakt samtidigt, då räcker det med att läsa en, så har läst alla typ.

Så den senaste tiden har jag nog rensat ut ett antal bloggar från den sidan och fler lär det nog snart bli, för en del av bloggarna ligger väldigt långt ner på min lista över att fortsätta läsa. Självklart finns det bloggar jag följer som är kärlek för mig, som får mina dagar att fortsätta vara vackra även om vädret utanför fönstret är dåligt. Det börjar dock se ut som dom inte är så många längre. Så idag ska jag nog rensa lite där och se om några kanske får en till chans att bevisa att dom är värda att läsa, tycker att ni som läser min blogg. Kanske ingen som direkt läser min blogg jämt, men jag tycker att ni ska klicka på knappen som är på sidan och följa mig på bloglovin, så riskerar ni inte att missa något av det jag skriver.

Vad läser ni för bloggar som ni tycker det kan vara värt för mig att kolla upp?

Seg.

Idag verkar bli en lika seg dag som det var igår. Känner inte för att göra något speciellt förutom att fortsätta skriva av recept så jag kanske blir klar idag och kan lämna tillbaka boken i morgon när jag ändå ska bege mig mot det hållet där biblioteket ligger, kanske ska jag långa en annan kokbok då, vi får se. Hur tråkig dagen än är så fyller min kära pappa år idag, 47 år gammal blir han. Så jag slängde iväg ett sms till honom och laddade upp en bild på bdb, tänker inte skriva det nya namnet för det suger. Så snart ska jag överge datorn igen och återgå till mitt avskrivande av recept och mitt tea. Blir nog en härlig lång promenad ikväll med min fästman och kameran, så hoppas på ett par riktigt fina bilder.

måndag 6 juni 2011

Dagen i bilder.







Idag har jag fotat lite när jag satt i köket och skrev av recept ur en kokbok jag lånat på biblioteket. Katten kom och gjorde mig sällskap så jag fotade henne lite och hon verkade tycka om att vara fotomodell. Nu har jag suttit och redigerat lite av bilderna och nu får dom vara dagens blogg inlägg. Ska försöka skriva lite mer i morgon, har varit väldigt seg idag. Hoppas alla haft en bra nationaldag, jag har inte riktigt firat den. Lagade i alla fall god mat och testade ett nytt recept som min fästman uppskattade väldigt mycket, han tyckte jag skulle göra det 6 gånger i veckan. Kanske inte riktigt så ofta, men ska i alla fall göra om det. Nu ska jag ta en promenad med hunden och sedan krypa ner i sängen bredvid min älskling.

söndag 5 juni 2011

-

Kollat igenom gamla bilder på min dator och hittar otroligt vackra bilder som jag nästan inte kan tro att det är jag som har tagit. Är så otroligt nöjd med vissa av mina bilder, skulle nästan vilja tapetsera hela lägenheten med dom. Blir så sugen på att dra ut och fota massor och få härliga sommarbilder, dock är ju folk lediga både idag och i morgon, så det är fullt med folk överallt och jag får inte samma känsla då och det springer folk i vägen när man ska ta bilder och det är bara jobbigt, så jag får vänta tills på Tisdag morgon när alla jobbar eller är i skolan, så kan man i alla fall få det lite lugnt och man behöver inte krångla för att få en bra bild. Hoppas bara det inte är dåligt väder för då gråter jag, så nu bestämmer jag att det ska bli bra väder på Tisdag så att jag kan fotografera lite sommar.

mobilkamera bild, suger..

 bilder ifrån 2010-05-22

lördag 4 juni 2011

Ibland saknar jag mitt gamla jag.


Gamla bilder på mig, saknar stilen och håret. Fast hade jag haft det nu hade jag nog haft rött, eller kanske svart och rött, tror det hade varit sjukt snyggt på mig då. Ska nog klippa upp mitt hår när jag får längre, så jag kan se ut som på bilderna.

känner mig kreativ.





Jag har fotograferat alla bilder själv och redigerat dom på Picnik.
Texten på första bilden är ifrån låten Boulevard of Broken Dream av Green Day
och texten på den sista bilden har jag skrivit själv.

Sommar, lycka och tomt i skallen.

Det är så skönt att värmen äntligen kommit ordentligt och det är så grönt och fint ute, jag vill bara springa runt med min kamera och fota allt det vackra och försöka fånga den känslan jag har i magen och i hela kroppen. Det är dock inte det lättaste när man blir seg av värmen och huvudet dunkar om jag är i solen alldeles för mycket. Ska nog ta mig en lite sväng om en stund eller kanske lite senare, beror på hur huvudet känner sig.

Jag älskar verkligen sommaren och allt det gröna, gick igenom den vackra allén idag igen och jag hade som vanligt inte med mig kameran utan fick dra upp min värdelösa mobil, men det är så vacker och jag älskar att gå igenom där. Se solen som på vissa ställen tar sig igenom dom stora vackra trädkronorna och man känner verkligen en underbar sommarkänsla när man går där. Mitt favoritställe helt klart och jag ska ta med min riktiga kamera dit och få vackra bilder, någon dag.

Har inte så mycket att skriva just nu, värmen gör att jag blir helt tom i huvudet (dock blir jag kreativ med bilder, konstigt!) och det är verkligen tråkigt, men jag ska försöka uppdatera så fort jag kommer på något bra att skriva. Hittills tycker jag att jag uppdaterat bra, men tycker folk är alldeles för dåliga på att kommentera, det gör så att jag tappar lite glöden av att skriva. Kanske bättre att bara skriva för sig själv, då behöver jag inte fundera över om någon läser och över huvudtaget reflekterar över det jag skriver.

Nu ska jag nog ut och fortsätta med mina rabatter som jag började med igår och hoppas att jag blir färdig idag, det är verkligen jobbigt, men blir fint. Värmen gör det inte lättare heller, men jag får luft och lite färg i alla fall. Lägger in ett till inlägg med några bilder jag redigerat dom senaste dagarna.

fredag 3 juni 2011

-

foto: jag
redigering: jag

Livets kamp mot ensamhet.

En sak jag har funderat länge på nu är att när man kommer till en ny stad och tänker att man ska lära känna lite folk, så är det jätte svårt. Dom flesta håller sig för sig själva och vill inte släppa in nya bland sina vänner som dom kanske känt hela sitt liv. Så man står där nya och undrar vad det är för fel på en, vad det är som gör att man inte får vara med eller varför ingen vill lära känna en.

När jag som ni år gammal flyttade från staden där jag växt upp till Vimmerby var det väldigt läskigt, jag var liten och staden jag hade flyttat till var jätte stor och det var så många nya människor. Jag kände ingen därifrån och jag skulle börja om från början och lära känna människor på nytt, börja på en helt ny skola och i en helt ny klass. Inte bara detta, utan jag flyttade in på vintern så jag började på vårterminen, när alla redan hade gått ett halvår och dom hade gått tillsammans sedan ettan. Så det var bara att bita ihop och gå igenom det och det var verkligen inte lätt. Jag passade inte riktigt in, för dom hade andra kläder och ett helt annat synsätt på saker, dom hade andra lekar än vad jag var van vid och jag var tvungen att lära mig detta för att passa in. Trots att jag försökte hur mycket som helst så passade jag aldrig riktigt in, jag var alltid den lite udda personen. Jag hade några få vänner som jag pendlade mellan, det var alltid olika personer jag umgicks med. Så det var väldigt mycket man skulle lära sig, för alla gjorde inte samma saker. Några av dom umgicks jag med mer på fritiden och andra inte, men även att jag hade folk som jag kunde vara med var det inte alltid jag kände att jag passade in.

I femman kom det en tjej utifrån precis som jag, men hon kände i alla fall några som gick på skolan och det var dom jag umgicks med då. Hon och jag kom väldigt bra överens och när hon började i vår klass började jag umgås med henne och vi har fortfarande kontakt, så henne har jag haft igenom hela min skolgång även att vi bråkat och sådant. Det var en till som jag umgicks mycket med från femman och vi tre brukade vara, fast det gick inte alltid så bra. Tre tjejer fungerar verkligen inte och vi bråkade mycket. Den andra tjejer har jag idag inte kontakt med och det känns väl lite dåligt, men vi passade nog helt klart inte ihop. I alla fall så hade jag det jätte jobbigt när jag flyttade till Vimmerby och igenom hela min skolgång, men det är något jag skriver om en annan dag.

I alla fall denna tjejen som jag umgicks med från femman, vi var både i skolan och på fritiden och jag visste att jag aldrig kunde finna en bättre vän än henne. Hon och jag gick igenom all skit tillsammans, igen av oss passade in speciellt bra i skolan och vi var dom udda och dom som var ensamma. Vi hade nästan bara varandra och stöttade oss på varandra, båda mådde dåligt och båda hade det jobbigt i skolan. Så vi hängde ihop, ibland kom det folk som var med oss, men dom stannade inte speciellt länge. Vi hade en killkompis i klassen ett tag, men han försvann bara en dag och flera år senare fick jag kontakt med honom igen och fick veta att han åkt in på behandlingshem. Fast det var mest hon och jag, hela sjuan skolkade vi mycket och jag fick problem med mina halsmandlar så det gjorde att vi blev ännu mer utanför, men vi hade ju trots allt varandra.

I åttan när vi skulle försöka komma ifatt allt vi hade missat fick lite fler vänner, i från en parallellklass och vi kände att vi passade in lite mer, att vi kunde bli accepterade för dom vi var. Vi hade lättare att släppa loss i skolan och var inte längre dom som jämt tittade ner i backen, vi fick lite bättre självförtroende även att det för oss var en kamp att gå till skolan och våga går förbi dom som hade så mycket emot oss. Vi gick aldrig ensamma till matsalen eller cafeterian eftersom vi kände att det var deras plats, vi hade inget där att göra, inte utan sällskap i alla fall. Dom ställena var vi rädd för, vi var rädda för människorna som hängde där för vi visste att dom skulle antingen säga eller göra något mot oss. Ibland när vi skulle in eller ut från skolan på morgonen, eller när vi skulle röka var vi tvungna att kolla så att ingen vi inte ville träffa på stod utanför eller innanför dörren. Vi rökte alltid på ett ställe utanför skolområdet där dom andra inte stod och det brukade ofta vara en lärare där också, inte för att vi hade bett om det utanför att han också rökte det. Så dom flesta gångerna tog vi sällskap med honom in för att slippa gå omvägar och för att slippa ord eller knuffar.

Lärarna på skolan visste om att vi var mobbade och dom sa hela tiden att dom skulle göra något åt det, att det skulle bli bättre men det blev det inte. Det hände inte alls något, kanske en vecka eller två var det bättre. Fast det dröjde inte länge innan allt var som vanligt igen, vi fick alltid undvika folk och vi skyndade oss alltid hem efter skolan. Vi klev aldrig in ett klassrum efter att lektionen hade börjat och vi råkat komma lite sent, för det var alldeles för läskigt för oss. Vi gjorde allt för att slippa blickar och situationer där det kunde bli skitsnack om oss eller där klasskamrater eller andra elever på skolan fick en chans att säga något om oss. Jag vägrade att göra uppgifter som att stå inför klassen eller läsa högt, det sista blev jag dock tvingad att göra några gånger. Detta för att jag mådde dåligt av det, jag kände mig så jävla värdelös att jag hela tiden kände på mig att dom skulle skratta eller på något sätt håna mig. Jag var jämt rädd när jag var i skolan.

Nian var i alla fall lite bättre och lite lättare, men långt ifrån bra. Jag kände att jag hade mer kontroll och mer självförtroende, men inte fullt så mycket för att kunna gå runt i skolan utan att kolla bakom mig, bakom hörnen eller bara kolla efter så jag inte hamnade i en sits jag inte kunde klara av. Jag levde alltid i skräck i korridorerna, jag ville egentligen inte vara där, men jag var tvungen. Jag längtade alltid ifrån skolan och sista året gick som tur var fort och lättare än alla åren innan. Så jag slutade äntligen högstadiet och började på gymnasiet där jag trodde det skulle bli lättare.

När jag väl började gymnasiet i Västervik var det dags för en nya skola, nya människor och en helt ny klass att lära känna. Det var en ny stad också, men denna var jag inte tvungen att lära mig helt, utan bara hur jag tog mig ifrån stationen till skolan och tillbaka. Jag var otroligt nervös när jag började där, jag visste inte om jag skulle passa in här eller om det skulle bli som innan, men jag hade hört att det var lättare på gymnasiet och det trodde jag på. Jag skulle gå Omvårdnadsprogrammet och när vi satt där med den nya klassen, jag med min alternativa stil och resten var som alla andra. Dom var inte speciella på något vis till utseendet, men jag tänkte att dom kanske var bättre än dom jag gått med i högstadiet. Jag fick en vän på denna linjen och henne har jag fortfarande kvar i mitt liv, och kommer alltid ha. Jag började gymnasiet 2008 och i år tar den klassen studenten, min vän tar studenten och jag står här och gör inte det. Jag trivdes inte i klassen alls, den var precis lika dålig som när jag gick högstadiet, det fanns bara en vän i klassen och en lärare jag tyckte om, dessutom trivdes inte med linjen, så två månader innan sommarlovet år 2009 hoppade jag och bestämde mig för att börja på Media istället, för det jag verkligen ville göra i mitt liv var att skriva och var kreativ. Under sommarlovet hände mycket med mig och mitt självförtroende blommade verkligen upp, jag mådde bra och jag ville verkligen göra rätt och komma vidare i mitt liv.

Så jag sökte om till gymnasiet och denna gången var det Media som gällde, det var samma skola så det var inte så mycket nytt denna gången. Förutom att det var en ny klass, en del nya människor, kände trots allt två stycken som skulle gå i min klass denna gången. En som jag hade känt två år och en som jag hade träffat under sommarlovet, så detta skulle kanske gå lättare, trodde jag i alla fall. Så när jag kom där och såg min nya klass kände jag att detta var rätt, här hörde jag hemma bättre. Lärarna var roliga, eleverna var lite mer lik mig och jag kände att detta skulle nog blir lättare, här skulle jag får vänner och här skulle jag passa in. Det blev bättre och jag fick vänner och jag trivdes jätte bra, det var en underbar klass och en underbar linje. Jag hade kommit rätt. Så jag gick hela första året och kände att detta var min grej, nu var det äntligen bra i skolan också.

Det blev sommarlov och jag var med om mycket, både upp och ned gångar, jag träffade många människor som influerade mig och som sårade mig. Jag träffade en yngre kille som jag föll för, men som det inte gick som jag ville med. Under den sista månaden i sommaren så var jag med honom, men det blev tjafs och vi slutade umgås, men han lärde mig i alla fall lite och jag slutade röka tack vare honom. Jag fick kontakt med en mycket äldre kille och jag åkte för att träffa honom i Eksjö och jag var fast, vi blev tillsammans och var lycklig. När skolan började igen så visste jag inte hur det skulle gå. Skulle det hålla med honom eller skulle det inte. Jag skulle i alla fall lägga ner mer energi på skolan och jag skulle verkligen klara denna linjen och det var bara två år kvar. Jag hade fått min inriktning och jag skulle gå Textkommunikation för skriva var och är mitt största intresse. Det började bra, men under den första månaden så var det något som hände.

Klassen hade förändrats under sommaren och den var inte alls som förut, jag passade inte längre in och jag nu bara en i klassen som jag verkligen umgicks med. Tillbaka till ruta ett, ännu en gång. Så jag kände att jag inte längre passade in och linjen var inte lika rolig som vanligt, så jag gick allt mindre och mindre i skolan och var allt mer och mer i Eksjö hos min pojkvän. Så jag bestämde mig för att det inte skulle fungera med skolan, så jag hoppade av ännu en gång och bestämde mig för att börja om i Eksjö.

Så nu är jag här i Eksjö och har inte gått i skolan sedan September eller Oktober förra året och jag har bott här sedan dess. Jag känner några här sedan innan och har lärt känna ett fåtal igenom min kära fästman och sambo. Fler än så är det inte, det är inte lätt att få vänner när man inte går i någon skola och mindre lätt när man kommer ny. Även att jag försöker lära känna nya människor här går det inte speciellt bra, dom vågar inte lära känna nya människor, för dom är för trygga i det dom redan har. Jag håller på att söka in till Folkhögskola i Nässjö och ska skicka in till en i Mariannelund också, så vi får se om jag kommer in och får lära känna ännu en ny klass, ännu en ny stad och börja om. Jag får bara hålla tummarna att denna gången går bra, att jag får mina slutbetyg så att jag kan studera på Högskola och blir det jag drömt om i flera år, att jag kommer i klassen som accepterar mig och som vill lära känna mig. Som vill vara mina vänner, lära mig saker och lära sig saker av mig. För kommer jag in på den Högskolan och den linjen jag vill, så lär vi alla har ett gemensamt intresse och ett gemensamt mål, så borde inte jag passa in där då?

bara för att jag älskar dig.

10 månader med min älskling, min prins, min fästman och min andra halva!