onsdag 29 februari 2012

Bullbaka och vikt.

Har läst så mycket om folk som bakar den sista tiden att jag har blivit så sjukt sugen på att baka själv, speciellt kanelbullar. Har läst om personer som bakat i flera olika bloggar, bland annat här. Så jag har bestämt mig att jag ska baka i veckan, men jag nöjer mig inte med dubbelsats kanelbullar utan jag ska också slänga ihop två satser av mina favorit solrosfrallor. Älsklingen har inte smakat på dom för att sist jag gjorde dom frallorna var tidig vår 2010, då hade vi inte träffats ännu. Så nu ska han få smaka mina favoritfrallor och jag är säker på att han kommer älska dom lika mycket som jag.

Förutom detta har min söta lilla älskling tjatat om att han vill ha kardemummakaka och jag har inte orkar göra detta på över en månad, så när jag ändå ska baka och stå i så tar jag och slänger i hop en eller två sådana till honom. Känner att när jag ändå håller på kan jag ju göra dubbelsats av det mesta, så att finns lite hembakat att bjuda på om det kommer gäster. Eller bara så att jag kan slänga i mig och bli större.

Dock vet jag att sist jag var hemma och stod på vågen hade jag från vecka 8 och till vecka 18 endast gått upp 1,5kg. Vilket känns lite konstigt med tanke på hur stor min mage var redan då, nu har det gått två veckor och jag har ingen våg så får väl springa in till grannen och kolla. Men har sett på armar och hals att jag har blivit mindre, men magen och bebisen verkar växa som dom ska. Så det är ju skönt, kanske slipper anstränga mig så mycket att gå ner i vikt efter att bebisen har kommit ut och det känns ju skönt. Dessutom har jag ju sedan innan jag blev gravid velat gå ner lite i vikt och då kanske jag bara behöver få bort maghullet sedan. Men man blir ändå lite orolig när man inte går upp mycket i vikt, man blir lite orolig för att det ska vara något med bebisen, men när vi var på RUL så visade ju allt bra och den var ju så stor som den skulle vara.

2 kommentarer:

  1. Sv: Jag använder photoshop :)

    Men finns ju andra program man kan googla på och installera... Photoscape tex. :)

    SvaraRadera
  2. sv: tack gulle :D Jag använder photoscape, ett gratisprogram som finns att ladda hem via google etc :) super enkelt!

    SvaraRadera