söndag 19 februari 2012

Fläskpannkaka, utan fläsk.

Testade detta recept för någon vecka sedan och glömde helt att lägga ut det här. Har inte ätit någon form av pannkaka i ugn sedan jag blev vegetarian, så har inte ätit det på säker 3½ år. Så det var verkligen en stor överraskning hur gott det var att byta ut fläsket mot vegetarisk bacon.

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
6 dl mjölk
3 st ägg + 1 extra äggula
1 tsk salt
Ca 150g veggo-bacon
3 msk smör/olja

Gör så här:
Värm ugnen på 225 grader. Vispa ut mjölet och bakpulvret med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget + den extra äggulan och salta. Häll smöret/oljan i en stekpanna och stek "baconet" så att det får lite färg. Häll smeten i en ugnssäker form och fördela sedan "baconet" i smeten och rör om. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, beroende på hur tjock smeten är. Servera med lingonsylt.

1 kommentar: