måndag 9 april 2012

Veckans mage.

Fosterutveckling - gravid vecka 26
Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornsprodukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Hur mår jag?
Jag mår ovanligt bra. Ingen direkt smärta, ingen halsbränna och verkligen ingenting som har med graviditeten att göra. Det enda är väl att bebisen till och från lägger sig på ett sätt så att det blir jätte tungt och då känns det som att växer bebisen mer kommer min mage att spricka sönder under, fast jag vet ju att det inte blir så. Den är väldigt väldigt livlig och rör sig otroligt mycket, det är lika underbart varje gång.

3 kommentarer:

 1. Braaaaa att den är så livlig ju, men I know what you mean ;) haha.. Härligt du mår så bra!!!

  SvaraRadera
 2. Här är en till som har en liten vildning där inne;)

  SvaraRadera
 3. åh finis magen!

  sv: Visst var det en gitarr :) kram

  SvaraRadera