måndag 16 april 2012

Veckans mage


Fosterutveckling - gravid vecka 27
Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.
 
Hur mår jag?
Jag får väldigt ont när jag går för långa promenader eller att jag går för fort.Har även fått att om jag går runt för mycket i lägenheten, som igår när jag bakade, så får jag till slut så ont i fötterna att jag knappt kan gå, det är så hemskt. Så får tänka på att sätta mig ner en stund ibland. Bebisen hickar massor inne i magen och det är så otroligt häftigt att känna och dessutom se det ibland, det känns som att jag får nervryckningar på ett litet ställe.

Dessutom har jag märkt att bebisen gillar när jag fyller upp vatten i badkaret och ligger ner, då rör den sig massor. Den älskar när jag spelar musik och när någon av katterna ligger på magen och spinner. Vår lilla ängel är verkligen livlig, tror det kommer bli ett litet busfrö.

1 kommentar: