söndag 4 mars 2012

Livlig liten ängel

Vår lilla ängel sprattlar som bara den så fort jag är relativt still, då blir det som en cirkus där inne. Låg med handduk i sängen för några dagar sedan och tyckte att det såg ut dom den rörde sig vid magen, så jag tog bort den och kollade och så små vågiga rörelser. Trodde först att jag inbillat mig så var tvungen att be älsklingen att komma och kolla och han såg det också, så la han ner handen och det rörde sig massor.

Häromdagen var vi hemma hos en vän till oss och hälsade på honom och hans flickvän var där. Hon ville såklart känna på magen, men den lilla filuren ville inte röra sig. Däremot någon timme senare när jag satt still i hans soffa så rörde sig vår ängel till så hårt att jag trodde att det skulle komma ut en fot eller hand när som helst, det var sjukt hårt och jag blev så chockad att tjöt till och alla tre tittade bara på mig. Det är så häftigt att alla rörelser blir kraftigare och man känner av det så mycket, det är nästan så man blir orolig så fort det inte rör sig.

Sedan tror jag mig veta när den lilla ligger med huvudet neråt, för det blir något slags tryck neråt och det blir tyngre neråt på magen, så jag får lite svårare att gå. Jag har länge funderat över vad det kan vara och tror att det kan vara att den vänder huvudet neråt, för huvudet är ju ändå tyngre än allt det andra. Någon där ute som vet eller kanske känner igen detta och har någon aning om vad det kan vara annars?

Köpte en våg igår på Dollar Store för att kunna hålla koll på vikten, har gått ner en hel del har jag märkt och samtidigt verkar det som jag bara gått upp det bebisen och det gått upp. För att på mina armar, mitt ansikte och hals/nyckelben syns det att jag har gått ner i vikt och när jag vägde mig igår visade vågen 80,6. Allt som allt har jag sedan veckan 8, alltså på 12 veckor, endast gått upp 1,6kg. Så antagligen har jag gått ner i vikt samtidigt som den lilla och det runt där växer, så det verkar som att jag kanske inte kommer gå upp så mycket i vikt. Det känns väldigt skönt, men man blir ju lite orolig i alla fall. Dock vet jag att allt var bra vid ultraljudet och magen växer ju ordentligt, får se vad barnmorskan säger på Onsdag.

2 kommentarer:

  1. Sv: Det var faktiskt riktigt gott :) Vi har ofta falukorv hemma, så brukar göra olika grytor och pastarätter på det ibland...

    SvaraRadera
  2. Ja rörelserna är verkligen sååå läckert när de blir tydliga, man får inte nog :) Det är hela havet stormar ibland sen när den blir ännu lite större :) haha.. Mår du bra?? Tack för din titt hos mig, vad GLAD jag blir!! :) :) Jag är ju inte långt före dig i tid, å jag gick 2v över sist så kanske föder du till och med före mig :) hihi

    SvaraRadera