måndag 19 mars 2012

Veckans mage.

Då var man inne i vecka 23, tycker tiden har gått så otroligt fort..


Fosterutveckling - gravid vecka 23

Bebisen väger nu drygt ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar.

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

1 kommentar:

  1. Fin mage du har.

    Sv:
    Hihi Det finns stödstrumpor som är lite roligare än apotekets tantiga. Jag har köpt mina här http://www.pahnemedic.com/product.php?iProductId=593 Har man stora problem bör man nog ändå köpa på apoteket där de mäter vaderna för att få rätt storlek.

    SvaraRadera