måndag 5 mars 2012

Mage vecka 21

Då var det ännu en vecka och det känns just nu som att tiden bara rusar iväg. Det är två veckor sedan vi såg vår ängel, men det känns som nyss. Dessutom beställde jag tid till barnmorskan någon dag efter ultraljudet och då kändes det som det var minst 5 veckor kvar tills jag skulle tid, men jag ska dit på onsdag. Så tiden bara susar förbi och jag försöker hänga med i allt.


Fosterutveckling - gravid vecka 21
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och om du väntar en pojke kommer testiklarna att flyttas ner i pungen under de kommande veckorna.

"Små grytor har stora öron": Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

2 kommentarer:

  1. Svar: men gud, vad är det för skola som inte märker din frånvaro på 2mån??!! Helmärkligt ju? Hoppas du ska bli bättre i ditt bäcken så fort du fött, oftast blir det ju så :) Går du på sjukgymnastik då kanske eller?

    SvaraRadera